De makers

Spoon of Art beschikt over een groot culinair netwerk. We werken met uiteenlopende, enthousiaste creatieven, die staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij hen zijn onze originele foodconcepten mogelijk.

Birgitta van Langeveld

Creatief Directeur en eigenaar

Birgitta is designer met kunsthistorische achtergrond en verantwoordelijk voor het concept en design. Ze heeft een grote liefde voor kunst en lekker eten. Daarom startte zij samen met Alexandra Spoon of Art na een vliegende start door de Rijksstudio Award van het Rijksmuseum. “Birgitta is creatief, veelzijdig en een echte conceptdenker. Schijnbaar moeiteloos schudt zij het ene na het andere briljante idee uit haar mouw” zegt Alexandra, medeoprichter van Spoon of Art.

Alexandra Hereijgers

Foodstylist en medeoprichter

Deze dame met smaak is een getalenteerd trendwatcher en kent de laatste trends in de culinaire wereld. Als foodstyliste bedenkt ze altijd een productvertaling die perfect past bij de opdrachtgever. En haar onbedwingbare enthousiasme en liefde voor haar vak werken aanstekelijk.

Fenneke van der Aa

Kunstwetenschapper en journalist

‘Some painters transform the sun into a yellow spot, others transform the yellow spot into the sun’, zei Picasso. Spoon of Art geeft smaak aan die zonnige, gele vlek en maakt dus eigenlijk culinaire kunst. Zo vindt Fenneke. Voor haar dan ook de perfecte plek om haar intense liefde voor kunst, eten én schrijven te combineren.

Joost van Roosmalen

D’n Ark

Hoe exotischer de ingrediënten, hoe beter de smaak? Joost vindt van niet. De chef-kok vindt liever inspiratie in zijn eigen achtertuin, bij de Brabantse boeren. Daar haalt hij alles wat nodig is voor zijn conserven. Die zijn natuurlijk zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Want dat is lekkerder én beter. Voor de Rijks Conserven maakte Joost de zoetzure perenchutney.

Paul van den Hooven

Wild Vleesch

Worst is volgens Paul een gerecht op zich. De worstenmaker laat zich graag inspireren in thuisstad Rotterdam, waar de 170 verschillende culturen smaak geven aan zijn verse, droge, grill- en leverworsten. Paul laat zich ook graag leiden door oudhollandse recepten, gedichten en muziek. Dat levert telkens andere worsten op, elk met een smaak die je nergens anders proeft.

Herman van Eck

Streeck

Voor de Rijks Conserven maakte Herman zowel de fruitsiroop als de zuurtjes. Logisch, want deze zoetekauw kan gezonde snoep en siroop maken, die nog lekker zijn ook! Herman gebruikt daarbij geen machines of chemische geur-, kleur- of smaakstoffen, maar bereidt alles op ambachtelijke wijze. Zo maakt hij voortdurend fijne eigentijdse vertalingen van recepten uit de 19de eeuw.

Simone van den Berg

Foodfotograaf

Mede dankzij de mooie foto’s van Simone werd Spoon of Art prijswinnaar bij de Rijksstudio Award 2015. Zij wist daarop perfect de sfeer van stillevens uit de Gouden Eeuw na te bootsen. De foodfotograaf kookt zelf ook graag én goed. Simone deelt haar recepten op haar blog en in haar kookboek, Heerlijke Chaos, met foodfotografie om van te smullen.